Ο ΤΥΦΩΝΑΣ ΚΑΤΡΙΝΑ

ΣΤΙΣ ΗΠΑ ΤΟ 2005

Τα πνευματικά δικαιώματα είναι κατοχυρωμένα Αύγουστος 2005 ©

HURRICANE KATRINA

IN USA 2005

Αll Rights Reserved August 2005 ©

Επιστροφή στην αρχική σελίδα

Back to Index

ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ - TZEHMΣ ΜΑΝΟΣ , 2005

Ο ΤΥΦΩΝΑΣ ΚΑΤΡΙΝΑ ΣΤΙΣ ΗΠΑ ΤΟ 2005


29 Αυγούστου του 2005 η πολιτεία της Λουϊζιάνα χτυπήθηκε από τον τυφώνα Κατρίνα. Είχε προηγηθεί προειδοποίηση από τις αρχές για εγκατάλειψη της περιοχής, αλλά δυστυχώς πολλοί δεν τα κατάφεραν να εγκαταλείψουν την περιοχή και κλείστηκαν στα σπίτια τους ή σε ένα μεγάλο κλειστό στάδιο. Το αποτέλεσμα ήταν η μισή και πλέον πόλη της Νέας Ορλεάνης να βυθιστεί, καθότι το επίπεδο της πόλης είναι κάτω από το επίπεδο της στάθμης του νερού της θάλασσας. Οι νεκροί από τον τυφώνα ανήλθαν σε χιλιάδες. Πολλοί πέθαναν στα σπίτια τους.

Τα παραπάνω για την ιστορία. Εγώ, επειδή δεν είμαι (δόξα τον Θεό) δημοσιογράφος, θα αναλύσω την ουσία του γεγονότος. Στην τηλεόραση που έδειξε σκηνές από το γεγονός φάνηκε ότι το 99% των πολιτών που επλήγησαν από την θεομηνία ήταν μαύροι σε σημείο η Νέα
Ορλεάνη να θυμίζει Ουγκάντα. Ακολούθησαν απίστευτες καταστάσεις. Ας πάρουμε τα πράγματα από την αρχή. Καταρχάς η πολιτεία απλά αρκέστηκε σε μια ανακοίνωση από τα ΜΜΕ στους πολίτες να εγκαταλείψουν την πόλη της Νέας Ορλεάνης. Έτσι, όσοι είχαν αμάξια εγκατέλειψαν την πόλη. Η πλειοψηφία όμως των κατοίκων (ιδίως οι μαύροι) ήταν φτωχοί και δεν βρήκαν κάποιο μεταφορικό μέσο να φύγουν, ενώ άλλοι δεν είχαν τηλεόραση για να ακούσουν την προειδοποίηση εκκένωσης της πόλης. Έτσι άλλοι έμειναν στα σπίτια τους όπου πνίγηκαν από τα νερά και άλλοι κλείστηκαν στο στάδιο της πόλης.

Δεν θα μπορούσε η πολιτεία απλά να φέρει λεωφορεία και να εκκενώσει την πόλη, μιας και ήταν αναμενόμενο από τους επιστήμονες ότι θα συμβεί η καταστροφή που συνέβη; Αλλά από την άλλη δεν θα μπορούσε να προληφθεί η καταστροφή με ενίσχυση των φραγμάτων (γεγονός που απορρίφθηκε από την κυβέρνηση των ΗΠΑ γιατί το κονδύλι ήταν μεγάλο, αλλά για τους πολέμους που διεξάγει ποτέ δεν κοιτάνε τα εκατομμύρια δολάρια που κερδίζουν οι βιομηχανίες όπλων); Τίποτε από τα παραπάνω δεν έγινε. Αλλά ούτε ελήφθη καμία μέριμνα για τους πολίτες που κλείστηκαν στο στάδιο της Νέας
Ορλεάνης όπου δεν υπήρχε τροφή, νερό, ούτε ιατρική περίθαλψη.

Τελικά οι νεκροί έφθασαν τους χιλιάδες, αν και πιστεύω ότι ήταν σκόπιμο να μην ανακοινωθεί ακριβής επίσημος αριθμός νεκρών. Πολλά πτώματα επέπλεαν στην πλημμυρισμένη πόλη της Νέας
Ορλεάνης, ενώ πολλοί πολίτες πέθαναν στο στάδιο όπου δυστυχώς δεν υπήρχε καμία μέριμνα για την υποδοχή τους, δηλαδή τροφή, νερό και ιατρική περίθαλψη. Όμως αυτά δεν υπήρχαν ούτε στους πολίτες που σώθηκαν από τον τυφώνα (επί τη ευκαιρία τυφώνας είναι το καιρικό σημείο πάνω από το επίπεδο του ισημερινού, ενώ κάτω ονομάζεται κυκλώνας). Η βοήθεια στους διασωθέντες πολίτες εδόθη με 5 ημέρες καθυστέρηση!!! Παράλληλα ο ρεπουμπλικάνος (γνωστός στους βομβαρδισμούς από τις ΗΠΑ του Αφγανιστάν και του Ιράκ) πρόεδρος των ΗΠΑ Τζορτζ Μπους τζούνιορ (!) αρχικά από υπερηφάνεια απέρριψε βοήθεια από τα άλλα κράτη, ενώ σε μια ημέρα ανασκεύασε και την απεδέχθη! Έτσι ακόμα και τριτοκοσμικά κράτη ή και ``εχθροί΄΄ (όπως το Ιράν που αποτελεί, για τα πετρέλαιά του, επόμενο στόχο των ΗΠΑ) έστειλαν οικονομική βοήθεια στις ΗΠΑ.

Στην πολιτεία που επλήγη από τον τυφώνα επικράτησε τις πρώτες 5 ημέρες απόλυτη αναρχία με συμμορίες να βιάζουν και να κλέβουν. Στην περιοχή, λοιπόν, κηρύχθηκε στρατιωτικός νόμος και οι στρατιώτες και αστυνομικοί διετάχθησαν (σαν τους Ναζί του Χίτλερ) να πυροβολούν εν ψυχρώ όποιον βλέπουν να παρανομεί. Αλλά και πάλι ο στρατιωτικός νόμος καθυστέρησε 5 ημέρες για να γίνει αποτελεσματικός, όπως και 5 ημέρες καθυστέρησε η βοήθεια στην περιοχή, δηλαδή η απομάκρυνση των ασθενών με ασθενοφόρα και ελικόπτερα, η απομάκρυνση των πληγέντων και αστέγων σε ασφαλέστερο σημείο, η μεταφορά ασθενών από νοσοκομεία, η περισυλλογή των νεκρών και η τήρηση της τάξης (αν και το να πυροβολεί η αστυνομία εν ψυχρώ ότι κινείται θυμίζει λίγο Φαρ Γουέστ).

Κλείνοντας την παρένθεση για τον τυφώνα, θα επιστρέψω στην κύρια αιτία του προβλήματος που είναι ο καπιταλισμός! Οι ΗΠΑ είναι ένα άκρως καπιταλιστικό κράτος και το μόνο που ενδιαφέρει αυτούς που την κυβερνούν (βιομηχανίες όπλων και πετρελαίου) είναι το κέρδος. Στον βωμό του κεφαλαίου θυσιάζουν τα πάντα, ακόμη και την ανθρωπιστική βοήθεια. Δεν ενδιαφέρει τους κεφαλαιοκράτες αν 10000 άνθρωποι (δεν δίνω δεκάρα για το χρώμα τους) πέθαναν σε μια θεομηνία.

Ποτέ δεν τους ενδιέφερε. Το μόνο που τους ενδιαφέρει είναι το χρήμα. Αλλά και πριν υπήρχε κάποιο ενδιαφέρον για τους πολίτες των ΗΠΑ; Υπήρχε ποτέ κάποιο ενδιαφέρον για τους χιλιάδες αστέγους που σαπίζουν στις ΗΠΑ ή για την αντιμετώπιση της πείνας της ανέχειας και της εγκληματικότητας; Υπάρχει κάποιο ενδιαφέρον για κάποιον που θα αρρωστήσει στις ΗΠΑ και είναι ανασφάλιστος; Τον αφήνουν να πεθάνει. Αλλά και ασφαλισμένος να είναι, οι ασφαλιστικές εταιρίες (που κυβερνούν τον χώρο της υγείας μαζί με τις φαρμακευτικές εταιρίες και τις ιδιωτικές κλινικές) δεν δικαιολογούν εξετάσεις ως δήθεν περιττές, απλά για να μην ξοδευτούν.

Αυτό το έκτρωμα που αποκαλείται ΗΠΑ απλά (και δόξα τον Θεό) είναι έτοιμο να καταρρεύσει και κάνει σπασμωδικές κινήσεις τελευταία με απεγνωσμένους πολέμους. Οι ΗΠΑ έχουν τεράστιο έλλειμμα ως κράτος και είναι έτοιμες να καταρρεύσουν. Αλλά δεν φταιει σε τίποτα ο πλανήτης να υφίσταται τον φασισμό των ΗΠΑ που δημιουργούν πολέμους για το πετρέλαιο και για να κινήσουν την πολεμική τους μηχανή, καθώς και οι δικτατορίες που υποστηρίζουν οι ΗΠΑ με όπλα και χρήμα (ιδίως στη Νότιο Αμερική που έχει υποστεί τα πάνδεινα από τις ΗΠΑ).

Επί τη ευκαιρία το πετρέλαιο που είχε ανέβει η τιμή του (αν και τα αποθέματα επαρκούν για τουλάχιστον άλλα 100
200 χρόνια), πλέον με τον τυφώνα που κατέστρεψε εγκαταστάσεις άντλησης πετρελαίου έχει ανέβει στα ύψη επιφέροντας παγκόσμιο κραχ, αφού σαν βλάκες φθάσαμε στον 21ο αιώνα και εξαρτόμαστε σε όλους τους τομείς (από τα αυτοκίνητα και τα αεροπλάνα ως τα πλαστικά και την θέρμανση) από το διαολεμένο το πετρέλαιο (που δημιουργεί πολέμους και έχει κάνει κάποιους Άραβες ζάπλουτους), λες και η επιστήμη δεν θα μπορούσε να απευθυνθεί σε άλλες εναλλακτικές και/ή ανανεώσιμες πηγές ενέργειας όπως το οινόπνευμα ή φυσικό αέριο για τα αμάξια, το φυσικό αέριο για την θέρμανση, την ηλιακή ή αιολική ή θαλασσινή (από άτομα βαρέως υδρογόνου) ενέργεια κτλ.

Αλλά που να προχωρήσουμε σε εναλλακτικές μορφές ενέργειας όταν οι εταιρίες πετρελαίου (μαζί με τις βιομηχανίες όπλων) κυβερνούν τον πλανήτη; Το ξέρετε ότι την δεκαετία του 1950 και 1960 περίμεναν ότι τον 21ο αιώνα η τεχνολογία θα είχε προχωρήσει σε απίστευτο (φουτουριστικό) σημείο και θα είχαμε κατακτήσει το διάστημα (αποικίες στον Άρη και Σελήνη), ρομπότ θα καθάριζαν το σπίτι μας, αυτοκίνητα σε στρώμα συμπιεσμένου αέρα θα κινούνταν στις πόλεις κτλ. Τίποτα δεν έγινε. Η σημερινή τεχνολογία στηρίζεται σε εφευρέσεις των τελών του 19ου και αρχών του 20ου αιώνα (η τηλεόραση, για παράδειγμα, επινοήθηκε από το 1925). Και όμως η υψηλή τεχνολογία υπάρχει (ιδίως στιες ΗΠΑ, παρόλο που δεν την παρουσιάζουν δημόσια), αλλά είναι στην υπηρεσία των λίγων και ισχυρών! Ένα παράδειγμα είναι τα περιβόητα αεροπλάνα Στελθ που πριν λίγα χρόνια αν κάποιος τα έβλεπε θα τα περνούσε για UFO!

ΣΥΜΠΛΗΡΩΣΗ:
Τελικά, οι νεκροί του τυφώνα Κατρίνα ήταν κάπου 1.000, ενώ τις ημέρες του τυφώνα οι αρχές διέδιδαν στα ΜΜΕ τον αριθμό των 10.000 νεκρών!

ΣΗΜΕΙΩΣΗ:
Υπάρχει και η άποψη ότι ο τυφώνας Κατρίνα του Αυγούστου του 2005 στη Λουϊζιάνα και το τσουνάμι τον Δεκέμβρη του 2004 στην Ινδονησία ήταν αποτέλεσμα μυστικών όπλων των ΗΠΑ ή οφείλονται (το τσουνάμι) σε υπόγειες πυρηνικές δοκιμές. Δημιουργούν οι ΗΠΑ έντονα φυσικά φαινόμενα; Το σίγουρο είναι ότι πάνω από ένα αιώνα οι ΗΠΑ μολύνουν αφάνταστα το περιβάλλον με τις βιομηχανίες τους (αλλά και άλλους τρόπους όπως την αποψίλωση των δασών του Αμαζονίου κτλ.).